Waverly Sanatorium Hylätty Parantola


Fantasiakirjailija Kami Garcia esittelee Huffington Postin blogissaan Yhdysvaltain karmivimpia paikkoja. Yhdeksi pelottavimmista hän mainitsee Kentuckyn Louisvillessä sijaitsevan hylätyn parantolan. Jättisairaala Waverly Sanatorium avattiin vuonna 1910 tuberkuloosipotilaiden hoitopaikaksi.

Waverlyssä harrastettiin kuitenkin myös kokeellisia hoitoja, jotka yhdessä tuberkuloosin kanssa aiheuttivat eri tietojen mukaan jopa 6000 potilaan kuoleman tai vakavan henkisen häiriintymisen.

Waverly Sanatorium suljettiin vuonna 1962, ja se on siitä lähtien hiljalleen rapistunut - tarinoiden mukaan tosin ei yksin. 52 vuoden aikana rakennuksen muureihin ja perustuksiin kertyi niin paljon painolastia, että siellä kertoman mukaan kummittelee - ja urakalla.

 Pikkutyttö ja verinen nainen Kami Garcia kertoo pikkutytön haamusta, joka leikkii piilosta vieraiden kanssa kolmannessa kerroksessa ja vanhasta naisesta verisine käsineen huutamassa apua. Waverly Sanatoriumissa järjestetään säännöllisesti kummituskierroksia, ja "kauhusairaala" on ollut tuttu näky lukuisissa paranormaleja ilmiöitä käsittelevissä amerikkalaisissa reality-ohjelmissa.

NBC:n Ghost Hunters -ohjelmassa selvitettiin väitettä, jonka mukaan huoneeseen 502 hirttäytynyt hoitaja kummittelisi yhä Waverly Sanatoriumin käytävillä. Kauhukierrokselle pääsee - jos uskaltaa Rakennuksen alla kulkeva tunneli on nimetty "kuoleman käytäväksi", koska poismenneitä on aikanaan kuljetettu sitä kautta ulos tunneliin rakennetulla minijunalla.

Kauhukierroksia sairaalassa järjestävä taho avasi vuosittaisen varainkeruun paikan ylläpitämiseksi syyskuun 27. päivä. Rakennusta on kaavailtu tulevaisuudessa myös loistohotelliksi. - En ikinä yöpyisi siellä, kirjailija Garcia kirjoittaa. Twilight-saagan mieleen tuova Lumoava kirous -elokuva perustuu Garcian ja Margaret Stohlin neliosaisen romaanisarjan avaukseen.
 
Lähde:iltasanomat